Adások

Kérdések és válaszok

Mint azt már évek óta megszokhattátok péntekenként 9 óra után a hallgatóké a terep. Ti kérdeztetek, Mi pedig őszintén válaszoltunk nektek.
2020.03.27 Hozzászólások: 0

vonalban: Fekete Pákó

Új videókkal jelentkezik Fekete Pákó az otthoni karanténból. Megtanít helyesen kezet mosni és a testedzésben is segít. https://www.youtube.com/watch?v=AwFnFdlMXE0
2020.03.25 Hozzászólások: 0

Gyógyulófélben lévő koronavírusos beteg Ausztriából

Tegnap felhívást tettünk közre a Facebook oldalunkon, mert szerettünk volna olyan hallgatónkkal beszélgetni, aki koronavírusos volt és már kigyógyult a betegségből. Jelentkezett Ausztriából Zsuzsa, aki a férjével együtt van egy ottani kórházban karanténban. Most várják a 2. tesztet, hogy negatív legyen. Felhívtuk, hogy meséljen!
2020.03.25 Hozzászólások: 0

Újhullámos gyónás

Scott Holmer atya nem akarta magukra hagyni a híveket a koronavírus járvány alatt sem. Mindennap kiül a marylandi St. Edward templom elé Scott Holmer atya, hogy tartva a rendet, gyónási lehetőséget biztosítson koronavírus-járvány idején is a híveknek. Aki szeretne anonim maradni, az a sor elején jelzi Holmer atya segítőjének, és az atya felvesz egy szemtakarót, hogy ne láthassa a gyónót. Az […]
2020.03.25 Hozzászólások: 0

Viszik a legális fegyvereket nálunk is, mint a cukrot

Nemcsak az élelmiszereket, de az engedély nélkül tartható önvédelmi gáz- és riasztófegyvereket is villámgyorsan felvásárolták az emberek a koronavírus okozta pánik hatására az elmúlt héten. Gumilövedékes fegyver gyakorlatilag nincs már. Minek embereknek otthonra fegyver? A Kaliber magazin főszerkesztőjét Vass Gábort kérdeztük a miértekről.
2020.03.23 Hozzászólások: 0

A karantén pozitívumai

Szükséges rossz a koronavírus miatti otthoni karantén, de azért bizonyára csak van némi pozitívuma is. Ezeket a pozitívumokat próbáltuk a hallgatókkal összeszedni.
2020.03.23 Hozzászólások: 0

Online diagnosztizálás

Hiánypótló facebook oldalt kezdett el üzemeltetni a koronavírus alatt a Heim Pál gyerekkorház megbízott osztályvezető főorvosa, Dr. Ringwald Zoltán. A kezdeményezés lényege, hogy egy szülő online segítséget kérhet tőle egy esetleírás és egy fénykép csatolásával. Ez olyan esetben kitűnő segítség, amivel kiváltható az orvoslátogatás. Felhívtuk Dr. Ringwald Zoltánt, hogy a részletekről kérdezzük.
2020.03.23 Hozzászólások: 0

Barack Obama Instagramon követ egy pornószínésznőt

Egy twitterező észrevette, hogy Barack Obama instagramon követi az egyébként 1,1 millió követővel rendelkező Sara Jay pornószínésznőt. Akinek neve hamarosan megjelent a közösségi oldal legfelkapottabb bejegyzései között – rengetegen viccelődtek azzal, kinek a hírfolyamát is figyeli többek között az egykori elnök. A volt elnök még nem reagált a kérdésre, hogy miért követ egy pornószínésznőt?
2020.03.19 Hozzászólások: 0

Hitelek tőke- és kamatfizetésének felfüggesztéséről kérdeztük szakemberünket

Az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét – jelentette be szerda délután Orbán Viktor miniszterelnök. A koronavírus-járvány miatt hozott gazdasági, munkahelyvédelmi intézkedéseket része az is, hogy június 30-ig meghosszabbítják a rövid lejáratú vállalkozási hiteleket. A csütörtöktől felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatóját (thm) pedig a jegybanki […]
2020.03.19 Hozzászólások: 0