Bud Spencer hagymás babja
Igen az, ami egy csomó film-klasszikusban szerepelt. Serpenyőben készítve, fakanállal fogyasztva. Na jó, nem kell azzal kanalazni. Viszont szuper kaja így hónap végén, mert fillérekből kihozható, tápláló és kicsit tényleg ellopnánk a hajón, mint a Kincs, ami nincs-ben.
A paradicsom az eredetiben nincs benne, de ad egy kellemes frissességet az ételnek. Tovább turbózható kolbásszal is.
3 babkonzerv. Ha tudsz Borlotti-t szerezni, az menő, de természetesen megteszi másmilyen is. A lényeg, hogy vörösbab legyen. És a leve is kell. Egyébként a filmben is mindig konzervből készítette Piedone.
3 nagy lilahagyma tisztítva, karikázva
30 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
pár koktélparadicsom
3 ág kakukkfű
só, bors,
Kockázd fel a bőr nélküli szalonnát, majd szépen olvaszd ki a zsírját, pirítsd is meg kicsit. Ekkor mehet rá a hagyma és a fokhagyma. Nem kell teljesen megpárolni, de puhuljon meg. Ha gondolod, akkor itt dobhatsz a cuccra egy evőkanál cukrot. Én nem szeretem így, de kicsit édesebb lesz a végére. A levével együtt jöhetnek a konzervek is, alaposan keverd össze, és hagyd szépen rotyogni 10 percig. Add hozzá a félbevágott paradicsomokat, borsozd, ha kell sózd és dobd bele a kakukkfüvet is. Persze ne szárastól, csak a zöld levelecskéket.
Friss kenyérrel isteni kaja!