B.o.B.: John Doe (feat. Priscilla)

bob

B.o.B. “John Doe”-ja fülbemászó tanmese az érem másik oldaláról, vagyis a nem mindig fénylő aranyról.
A cím az amerikai kultúrában elterjedt megnevezés, mely egy átlagos, név nélküli emberre vonatkozik, ebben az esetben pedig a mondandó bárkire vonatkoztathatóságának a jelképe.

 

A rapper személyes tapasztalatain alapuló dal a könnyűnek látszó út veszélyeire hívja fel a figyelmet, refrénjét pedig az amazon külsejű Priscilla éneke teszi ellenállhatatlanná. B.o.B.-re egyébként jellemző, hogy fantasztikus zenésztársakkal kollaborál, korábbi slágerei közé tartozik például a Bruno Mars-szal közösel készített Nothin On You, a Taylor Swifttel felvett Both of Us és a Hayley Williams duett, az Airplanes.

 

Az utóbbi időben futótűzként terjedő ratchet-klipek üde ellenpólusa a nótához készült erőteljes videó, melyben a népszerű modell és pornószínésznő, Skin Diamond szerez fájdalmas tapasztalatokat az életről. A kisfilm érdekessége, hogy nőket tárgyiasító társaihoz hasonló képeket használ, célját mindössze a perspektíva megváltoztatásával éri el.

 

A slágergyanús felvétel tisztán és hatásosan fogalmazza meg üzenetét:

Sosem késő a problémákkal szembenézni és újrakezdeni.

Nekünk az tetszik különösen a dalban, hogy bár a témakör komoly, a megvalósítás laza, ezért könnyen emészthető és rendkívül fülbemászó felvétellel állunk szemben.

 

Íme:

 

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból