Fahéjas-szilvás pite
Mert a természet igazságos, ami gyümölcs, abból lehet pálinkát is csinálni, minek vacakoljunk a többivel. Persze, a jó szilvalekvárnál semmi nem tud finomabb lenni, és ez a pite is közönségsiker lesz az íze, és egyszerűsége miatt is.
Merthogy bögrés készítést igényel, ez lesz a mérőeszköz. Használj 2 deciset, az itt leírt adagok egy kb 25X40es tepsire elegendőek.
2 bögre cukor. Az a tapasztalat, hogy a felét lehet édesítővel helyettesíteni
1.5 dl olvasztott vaj
egy zacskó sütőpor.
4 tojás
2 és fél bögre liszt
1 bögre joghurt
2 kávéskanál fahéj
30 db szilva
A cukrot az olvasztott vajjal keverd ki habosra, majd szépen add hozzá az összes hozzávalót folyamatos kevergetés mellett. A tepsit vajazd ki, majd szórd be liszttel, így nem ragad bele a süti. A szilvát mosd meg, magozd ki, mehet a tetejére. Sütés közben bele fog süllyedni, ha azt akarod, hogy a tetején is legyen gyümölcs, akkor az utolsó tíz percben sorakoztasd őket rá. Szórd meg a tetejét cukorral és fahéjjal, majd süsd 180 fokon 45 percig. Egy tűpróbát érdemes csinálni, ha tisztán jön ki a sütiből, akkor kész van. Csak a kalóriák végett szórd meg porcukorral a tetejét.