Gyros para

ESqktkqTURBXy83MWZiYmFiNGY3MjY3M2I0MThlZjYzZWNkNDAxNjlmMS5qcGVnkpUDADjNBYfNAxuTBc0DFM0BvA

Múlt héten robbant a hír miszerint „végveszélybe kerülhet egy tervezett uniós szabály miatt az egykori Nyugat-Berlinben kifejlesztett török gyorsétel, a döner.” A beszámoló szerint az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi bizottsága a Zöldek és a szocialisták nyomására kezdeményezte, hogy az egészségi kockázatok miatt tiltsák meg a foszfát használatát a dönerhús-gyártásban. Mi igaz ebből a hírből? Lesz gyros ezek után a körúton vagy sem? Bognár Lajos, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes-államtitkárt kérdeztük.

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból