Harcsapaprikás túróscsuszával

35463818_2025037970870537_1873598655890456576_n

Ki ne hagyjátok Feri harcsapaprikás finomságát

Harcsapaprikás túróscsuszával.

A Tiszafüredi halas-napok tiszteletére itt van a legnépszerűbb hazai halból elkészíthető szuperkaja. Nem kell sokáig vacakolni vele, és még azoknál is bejön, akik nem feltétlen rajongói a halas ételeknek.
Plusz a gyerekek ehetik a csuszát porcukorral is, de akkor hal nélkül:-)

egy szép darab füstöltszalonna
800 g harcsa. Ha az igazi szürke drága, vagy beszerezhetetlen, akkor elkészíthető afrikai harcsából is. Egyébként ez nem a származási helyét jelöli, hanem a fajtáját.
3 nagyobb paradicsom
1 tv paprika
1 fej vöröshagymahagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g tejföl
250 g túró
fél kiló csuszatészta
1 evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika

Készíts el a pörköltalapot. Kockázd fel a szalonnát, süsd ki a zsírját. Legyenek ropogósak a darabok! Szedd ki a zsírból, majd a megmaradt zsír felét óvatosan öntsd le, nem kell hozzá az egész. A feldarabolt hagymát só hozzáadásával párold üvegesre, majd dobd rá a kockázott paradicsomot és paprikát és az aprított fokhagymát. Ha nagyon menő akarsz lenni, akkor a paradicsom héját húzd le, magjait vedd ki. Így lesz az alap selymes.
Öntsd fel egy kevés vízzel, húzd le a tűzről és add hozzá a pirospaprikát. Alaposan kavard el, önts hozzá 2 dl vizet. Lassú tűzön, fedő alatt főzd 20 percig, majd kézi botmixerrel dolgozd teljesen simára. 3 evőkanál tejföllel keverd össze a lisztet. Tehetsz hozzá egy kevés forróvizet, így könnyebb csomómentesre keverni. Add az alaphoz, alaposan keverd el, majd 15 percre mehet bele a felkockázott halhús.
Közben főzd ki a csuszatésztát. Csepegtesd le. Az elején megmaradt zsírt öntsd egy serpenyőbe, ebben pirítsd át kicsit a tésztát. Tedd hozzá a maradék tejfölt, morzsold rá a túrót, sózd meg, és alaposan kavard össze.

Tálald friss erőspaprikával.

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból