This Is…Icona Pop

icona_pop_logo_35075.140726

– életigenlő skandináv csajpop –

Az Icona Pop új albumára rúghatják ki ezentúl otthonuk falát az izgalmas, mégis hallgatóbarát csajpop rajongói.

Két egészen különböző karakter, az alabástrombőrű Caroline Hjelt, és az afrikai származású Aino Jawo alkotja a lányduót, amit a Charli XCX-szel közös “I Love It” című partyhimnusznak köszönhetően ismert meg a világ. A dalt azóta a hazai rádiók is rongyosra játszották, és nincs olyan Y generációs illető, aki ne üvöltötte volna már torkaszakadtából valamelyik péntek esti bulin, hogy “I don’t care, I love it!”.

Az erőteljes, tartalmas lemez tele van táncolható, energikus trackekkel, munkálataiban pedig olyan zenei nagyágyúk vettek részt, mint a Cardigans tag Peter Svensson, vagy a Robyn lemezeken dolgozó Patrik Berger.

A magukat feministának valló Icona Pop tagoknak nem titkolt vágya, hogy életigenlő zenéjükkel felrázzák a zeneipar nemi beidegződéseit, és erőt adjanak a világ lányainak. Az EDM jegyekben is bővelkedő, Billboardot megjárt albumban pedig van erő bőven, ahogy azt a “We Got the World” és az “On a Roll” dalok címei is előrevetítik. 11 tracknyi instant mámor – köztük egy Tupac Shakur utalás (“Girlfriend”) – teszi ellenállhatatlanná a “This Is… Icona Pop”-ot, miközben a platinalemezes duó diadalszekere tovább száguld.

A lányok nemrég elnyerték a European Boarder Breakers Awards svéd díját. Legutóbb pedig a 2013-mas MTV Europe Music Awards-on találkozhattunk az Icona Poppal, ahol nemcsak jelöltként, de fellépőként is jelen voltak.

Icona Pop – All Night
http://www.youtube.com/watch?v=0FWRT9C9XMQ

Icona Pop – Girfriend
http://www.youtube.com/watch?v=-5_5s5jCYUg

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból