James Blunt újra Magyarországon koncertezik!

James Blunt Press Session 2013

A katonából lett sztárzenész 2004-es bemutatkozó albumával tett szert világhírnévre.
Back to Bedlam a UK-ben a 2000-es évek legnagyobb példányszámban elkelt lemeze lett, rajta olyan slágerekkel, mint a „You’re Beautiful”, a „Goodbye My Lover” és a „Wiseman”.

Az énekesnek azóta három albuma jelent meg, korongjaiból világszerte több mint 20 millió fogyott, ötször jelölték Grammy-re és jutalmazták Brit-, MTV VMA- és Ivor Novello díjakkal.

Legutóbbi nagylemeze, a Moon Landing Magyarországon is platina lett, folytatva a tíz éve tartó sikerszériát. Az első kislemez, a „Bonfire Heart” bombasikere után nemrég megérkezett a trónkövetelő single, a „Heart to Heart”, amit előszeretettel játszanak a hazai rádiók.

http://www.youtube.com/watch?v=CsFb661EXsI

James Blunt hadászati gyökereihez is hű maradt: jótékonysági szerveket (Medicines Sans Frontiers, Help For Heroes) támogat és többször megpróbált kijutni Afganisztánba, hogy az ott szolgáló katonáknak játsszon.

Egyszóval egy igazi férfi, akinek helyén van a szíve. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy érzelmes vallomás magától a zenésztől:

“Kamasz koromban a zenében találtam meg a szabadságom. Az álmodozás egyfajta módjára leltem benne, megtanította nekem, hogyan fejezzem ki a közönségnek és persze magamnak, ki vagyok. Sok időbe telt megérteni és újra érezni ezt – újrakezdeni az álmodozást.”

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból