Ma Jani fantasztikus, diétás, szuperegészséges sütit sütött, így ennek a receptjét olvashatjátok
4 tojás
4 evőkanál tönkölybúza liszt
1dl olaj
1 csomag sütőpor
6 evőkanál xilit
2 evőkanál kakaópor
Túrókrém:
150g laktózmentes vaj
750g laktózmentes túró
350g xilit
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Fanta krém:
7 dl Fanta Zero
1,5 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál xilit
1. A tojássárgáját a xilittel keverjük habosra.
2. Öntsük hozzá az olajat.
3. Adjuk hozzá a sütőport, a kakaót, a lisztet és keverjük össze.
4. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk érzéssel a masszához.
5. Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
6. Előmelegített sütőben, 180°C-on 15 percig süssük.
7. A vajat a xilittel keverjük habosra.
8. Adjuk hozzá a túrót, a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citromhéjat. Keverjük krémes állagúra (botmixerrel erre rá is segíthetünk).
9. Simítsuk a krémet óvatosan a kihűlt piskóta tetejére.
10. A pudingport a xilittel és egy kis fantával csomómentesre keverjük. Majd öntsük hozzá a többi fantát is, és főzzük amíg áttetsző nem lesz a krém. Nem főzzük túl, mert akkor megrepedhet a tészta tetején.
11. Hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsük a túrókrém tetejére és tegyük hideg helyre, amíg megdermed.