Király Viktor: Way Back Home

9b9ba1f8-dd49-4a73-88a9-c8e878840376

Viktor az elmúlt 2 hétben mindent elsöprő figyelmet kapott a hazai médiumoktól, miután első magyarként bekerült egy amerikai tehetségkutató műsorba, a The Voice-ba Adam Levine, a Maroon 5 énekesének csapatában (a vágatlan, az amerikai NBC televízióban vetített 10 perces videót itt lehet megtekinteni: http://indavideo.hu/video/The_Voice_-_Kiraly_Viktor). Viktor a bemutatkozásában elmondta, ugyan New Yorkban született,  de jelenleg Budapesten van az otthona, és nagyon hálás mindazért, amit itthon elért a Megasztár megnyerése után, ám most szeretné megtalálni az utat hazafelé. Haza abba az országba, ahol született és 16 éves koráig élt, és melynek meghódítása egy újabb hatalmas lépcsőfok lehet zenei karrierje szempontjából.

Tavaly novemberben megjelent, és a MAHASZ listán ismét előkelő pozíciókban szereplő “3rd Dimension” című harmadik stúdióalbumán szerepel egy dal, mely ugyan még nem ezen fantasztikus élmények hatására íródott (az eredeti mondanivalóról itt mesélt Viktor tavaly:https://www.youtube.com/watch?v=zIhuPFPVpxA), de a jelenlegi helyzetben is igencsak aktuális a mondanivalója, így a “Fire”, “Running Out Of Time”, “Work”, “Légzés” és “Chasing Demons” című slágerek után megérkezett Viktor legújabb rádiós dala az albumról, a “Way Back Home” (https://www.youtube.com/watch?v=UNvygiCFlF0).

A dal Viktor legnagyobb kedvence az albumról, zenéjét és szövegét egymaga írta, ráadásul rögtön két változatban is elkészítette, hiszen először egy zongorás balladaként született meg (amit lehetetlenség volt lehagyni a lemezről, így bónuszként az is meghallgatható), majd később egy New York-i producer csapat rádióbarát, tempós változatot is készített belőle.

Viktor Voice-os “vak meghallgatásáról” feltöltött hivatalos, vágott youtube videója (https://www.youtube.com/watch?v=iehrFzQDBZY) néhány nap alatt elérte az 1,2 milliós nézettséget, mellyel a Top3 legnézettebb között van az ebben az évadban szereplők közül. Viktor számára a következő megmérettetés 1-2 hét múlva lesz látható, amikor elérkezik a “battle round”, melyben Adam Levine csapatának egy másik tagjával kell megmérkőznie, egy közös duettet énekelve. Ebben a körben egy segéd “mentor” is részt vesz a felkészülésben minden csapatnál, idén Adam csapatának a 70 éves rock legenda, John Fogerty ad majd tanácsot. Ha Viktor ezen a körön túljut, akkor elérkezik a “knockout round”. Két énekes egymás ellen, de nem együtt énekel majd. Itt egy közös “mentort” kap az összes versenyző a zsűritagok mellé, ebben az évadban ő Rihanna lesz. Ha Viktor ezen a körön is sikeresen túljut, akkor már az élő adások izgalmai várnak majd rá!

Viktor jelenleg Budapesten tartózkodik, és október 10-én, szombaton este májusi Akvárium Klubos albumbemutató koncertje óta először élő koncertet ad a New Orleans Klubban, melyre jegyek már kaphatók a helyszínen.

“Way Back Home” meghallgatás: https://www.youtube.com/watch?v=UNvygiCFlF0
A dal már elérhető minden digitális zeneszolgáltató kínálatában.

További információk:
Hivatalos weboldal: http://www.kiralyviktor.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/KiralyViktor
Twitter: https://twitter.com/kiralyviktor
Instagram: http://instagram.com/kiralyviktor

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból