Pharrell Williams – “G I R L”

pharell

MEGJELENT PHARRELL WILLIAMS “G I R L” CÍMŰ ÚJ ALBUMA!

A “HAPPY” VILÁGSZERTE HÓDÍT

KÖZREMŰKÖDŐK: JUSTIN TIMBERLAKE, ALICIA KEYS, DAFT PUNK, MILEY CYRUS

 

A világhírű szupersztár Pharrell Williams másfél hete jelentette be G  I  R  L című debütáló albumát a Columbia Records / Sony Music-nál, melyen az Oscar-jelölést kapó “Happy” című sláger is szerepel. A G  I  R  Lvilágszerte március 3-án jelent meg. A következő linken már letölthető az iTunes-ról: http://smarturl.it/GIRLalbum, itt pedig meghallgatható stream formájában: http://www.deezer.com/album/7477384.

“Amikor a Columbia Records felajánlotta nekem az album elkészítésének lehetőségét, három dolog jutott az eszembe.” – mondta Pharrell. “Először is, hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy tényleg érdekli őket annak az albumnak a közös elkészítése, melyről mindig is álmodoztam. Másodszor, hogy ezt sürgősen össze kell rakni.  És harmadszorra, rögtön tudtam, hogy  G  I  R  L lesz a címe. Remélem tetszik.”

Pharrell két hete Londonban adta elő a “Happy”-t a BRIT Awards díjkiosztó estéjén, március 2-án, tegnap este pedig a 86. Oscar-díj Átadó Gálán énekelte el a dalt. Múlt héten pedig Pharrell a német Wetten Das és a francia Le Grand Journalnál lépett fel. Nemrég Pharrell egy elképesztő show-val nyitotta meg az NBA All-Star gálát, eddigi legnagyobb slágereinek válogatásával.

A “Happy” (http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM), mely először a Gru 2 eredeti filmzenéjeként jelent meg, nemzetközi jelenséggé és rádiós slágerré avanzsált. #1 helyet ért el az amerikai iTunes kislemez listáján, több mint 175 országban érte el a vezető pozíciót, és több mint 2,3 millió letöltést ért el világszerte. Mindemellett a #1 helyre ugrott a Billboard Hot 100 múlt heti listáján, és az évtized legmagasabb chart pozíciót elérő Oscar-jelölt dala lett. 120 millió feletti hallgatottsággal, a dal jelenleg Top10-es az amerikai rádiós listán — a Top 40, Rhythm, AC, Hot AC, Urban, Urban AC, és AAA formátumokon is szerepel. A “Happy” 14 ország rádiós listáján foglalta már el a vezető helyet, beleértve Ausztrália, Franciaország, Németország, az Egyesült Királyság, Belgium, Dánia, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Új-Zéland, Dél-Afrika, Svájc és Lengyelország toplistáit.

Január végén Pharrell négy GRAMMY® díjat vitt haza, az Év Producere, az Év Albuma (a Daft Punk Random Access Memories albumáért), az Év Felvétele, valamint a Legjobb Pop Duo/Előadás díját a Daft Punkkal készített “Get Lucky” című dalért. Pharrell karrierjét tekintve így már hét GRAMMY-t tudhat magáénak.

***

Újradefiniálta a ‘menő’ fogalmát az új generáció számára, Pharrell Williams egy olyan kreatív erő, aki a zenét, a divatot és a design-t használja egyedi stílusának kifejezéséhez. A kezdeti tehetséges tini és a Virginia Beach-i több hangszeren is játszó zenész a ’90-es évek elejéről elegendő slágert hozott ahhoz, hogy 2010-ben elnyerje a Billboard Évtized Producere díját. Pharrell tehát így jutott el a jelenlegi multi-média szupersztár státuszig, és sosem állt le az alkotással. Produceri karrierjét a The Neptunes-ban kezdte Chad Hugo társaként. Olyan klasszisok létrehozásában segédkezett, mint a Daft Punk “Get Lucky”, Robin Thicke “Blurred Lines”, Nelly “Hot in Herre”, Jay-Z “I Just Wanna Love U (Give It 2 Me)”, Britney Spears “I’m A Slave 4 U”, és Justin Timberlake “Like I Love You” című dalai.

Produceri munkáinak eladása 100 millió darab felett jár, és a zenéje egyszerűen olyan, melyre soha senki nem gondolt idáig. Új gondolkodásmódot fektetett le a már befutott sztárokat illetően, mint Snoop Dogg, Madonna, vagy akár a Rolling Stones. Négy albumon túl, Williams és Hugo, Shae Haley oldalán egy igen váratlan hibrid formációt hozott létre az alt-rock/hip-hop csapat N.E.R.D-ben. A termékeny munkásság a tokiói születésű Takashi Murakamival való szobortervezéstől a Louis Vuitton és Moncler luxuskiegészítőkig és ékszerek tervezéséig terjed. Legújabb vállalkozása az ‘i am OTHER’ — egy multi-médiás kreatív kollektíva, mely ernyőként szolgál az összes törekvésének, beleértve a Billionaire Boys Club & ICECREAM ruházati cikkeket, a Bionic Yarn textilvállalatot és dedikált YouTube csatornáját —Williams tehát víziója szerint folytatja a popkultúra előrerevitelét.

 

G I R L dallista:

1. Marilyn Monroe
2. Brand New (Duet with Justin Timberlake)
3. Hunter
4. Gush
5. Happy (from Despicable Me 2)
6. Come Get It Babe
7. Dust of Wind
8. Lost Queen
9. Know Who You Are (Duet with Alicia Keys)
10. It Girl

 

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból