Pharrell Williams a Sony Music-hoz szerződött

pharell

A GRAMMY® DÍJAS SZUPERSZTÁR PHARRELL WILLIAMS LESZERZŐDÖTT A COLUMBIA RECORDS-SZAL

AZ ÚJ KISLEMEZ, A “HAPPY” MÁR ELÉRHETŐ

PHARRELL HÉT GRAMMY JELÖLÉSSEL BÜSZKÉLKEDHET

A Columbia Records izgatottan jelenti be legújabb együttműködését a GRAMMY® díjas énekes/dalszerző/producer Pharrell Williamsszel. A nemzetközileg ismert művész új kislemeze, a “Happy,” ami eddig csak a Gru 2 című mozi filmzene CD-jén szerepelt, Williams soron következő, immáron a Columbia Records / Sony Music gondozásában megjelenő új stúdióalbumán is helyet kap majd, melynek megjelenése 2014-ben várható.

Múlt hónapban Williams megjelentette a világ első 24 órás videóklipjét, amit a “Happy” című dalára forgatott, és amelyben egy interaktív óra segítségével különféle karaktereket kísérhetünk figyelemmel, ahogyan a dalra táncolnak. A rendhagyó klip megtekinthető a http://24hoursofhappy.com oldalon, a hivatalos, vágott verzió pedig ide kattintva: http://bit.ly/1dl4DhB. A “Happy” szerte a világon Top 10-es sláger az iTunes-on és itt érhető el:  http://smarturl.it/HappyiTunes.

A szerződés híre egy újabb remek adalék Williams már eddig is hihetetlen idei évében. Társzszerző és előadó volt 2013 két legsikeresebb dalában—Robin Thicke “Blurred Lines”-jában és a Daft Punk “Get Lucky”-jában— valamint hét GRAMMY® jelölést is kapott: egyet az Év producere (Nem-klasszikus), kettőt az Év felvétele (“Get Lucky” – Daft Punk ft. Pharrell Williams és a “Blurred Lines” – Robin Thicke ft. T.I. és Pharrell Williams), kettőt a Legjobb pop duó/előadás (“Get Lucky” – Daft Punk ft. Pharrell Williams és a “Blurred Lines” – Robin Thicke ft. T.I. and Pharrell Williams), és kettőt az Év albuma kategóriákban (“Random Access Memories” – Daft Punk és “good kid, m.A.A.d city” – Kendrick Lamar).

“Amikor izgatottan elkezdtük az együttműködésünket Pharrellel idén januárban, éreztük, hogy újra eljött az ő ideje,” mondja a Columbia Records elnök/vezérigazgatója, Rob Stringer. “Azóta a ‘Blurred Lines’ és a ‘Get Lucky’ meghatározta 2013 popzenéjét és most arra készülünk, hogy 2014-ben elindítsuk Pharrellt az önálló világsztárrá válás útján. A ‘Happy’ csak a kezdet.”

Új jelentést adva a trendiségnek egy új generáció számára, Pharrell Williams egy igazi kreatív erő, aki a zenét, a divatot és a dizájnt is felhasználva mutatja meg a maga jellegzetes stílusát. A kezdetktől fogva, amikor is tinédzser csodagyerekként és multi-instrumentalistaként feltűnt a színen Virginia Beach-en még a ’90-es évek elején, azon keresztül, hogy elég sláger fűződött a nevéhez ahhoz hogy 2010-ben a Billboard az Évtized producerének válassza, egészen a mostani média szupersztárságáig, Williams soha nem hagyott fel az alkotással. Karrierjét a The Neptunes duó egyik feleként kezdte Chad Hugo oldalán, majd olyan klasszikusok elkészítésben segédkezett, mint a Daft Punk “Get Lucky,” Robin Thicke “Blurred Lines,” Nelly “Hot in Herre,” Jay-Z “I Just Wanna Love U (Give it 2 Me),” Britney Spears “I’m A Slave 4 U”, vagy Justin Timberlake “Like I Love You” című dala.

Produkcióinak több, mint 100 millió eladott példányával a háta mögött, zenéjének hangzása olyan, mint valami, amire még senki sem gondolt ezelőtt. Elérte azt is, hogy újféleképpen nézzünk olyan klasszikus sztárokra, mint Snoop Dogg, Madonna vagy éppen a Rolling Stones. Négy albumon át, Williams és Hugo Shae Haley-vel kiegészülve alkotott kiszámíthatatlan hibridet, az alt-rock/hip-hop csapat N.E.R.D. részeként. Termékeny munkája során még a tokiói születésű művésszel Takashi Murakami-val szobrot is tervezett kiegészítőknek és ékszereknek, olyan luxusmárkák részére, mint a Louis Vuitton és a Moncler. Legújabb vállalkozása, az i am OTHER — egy kreatív média kollektíva, amely gyűjtőhelyént szolgál az összes olyan törekvése számára, mint a Billionaire Boys Club & ICECREAM ruházati cikkek, a Bionic Yarn textilipari cég és saját YouTube csatornája — Williams elképzelései továbbra is a popkultúra előretörését szolgálják.

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból