Bruce Springsteen – “High Hopes”

brucespring

Bruce Springsteen “High Hopes” címmel megjelentette

következő stúdióalbumát

Bruce Springsteen új albuma “High Hopes” címmel január 13-án jelent meg a Columbia Records / Sony Music gondozásában. A “High Hopes” számos különböző zenei felállásban mutatja be Springsteen zenéjét, ugyanis hallható rajta az E Street Band csakúgy, mint a gitáros Tom Morello és sok más zenész is. Az albumot New Jerseyben, Los Angelesben, Atlantában, Ausztráliában és New Yorkban rögzítették, és ez Springsteen 18. stúdióalbuma.

A “High Hopes” album csomagolása tartalmazni fogja Springsteen saját kommentárjait is, mely részletesen bemutatja az album kialakulását.

Morello 2013. márciusában csatlakozott Springsteenhez és az E Street Bandhez ausztráliai turnéjuk során (Steve Van Zandt helyére), és lett, ahogy Springsteen mondja, “a múzsám, a projekt hátralévő részét egy vadonatúj szintre emelve”. Gitár játéka mellett az albumon Morello duettet is énekel Springsteennel a „The Ghost Of Tom Joad” című dalban. Clarence Clemons, aki 2011-ben hunyt el, és Danny Federici, aki 2008-ban távozott közülünk, szintén hallható az album számos dalában, melyek Springsteen szerint „a legjobb kiadatlan felvételeink az elmúlt évtizedből”.

Az album címadó dalához, a „High Hopes”-hoz már videoklip is készült, melyet Thom Zimny rendezett, és mely egy kollázs Danny Clinch fotóiból, Chris Hilson ausztráliai turné felvételeiből, és látható benne Tom Morello, régi dokumentumfilm részletek, szövegek és grafikák:

‘High Hopes’ dallista:
1. High Hopes (Tim Scott McConnell) – featuring Tom Morello
2. Harry’s Place * – featuring Tom Morello
3. American Skin (41 Shots) – featuring Tom Morello
4. Just Like Fire Would (Chris J. Bailey) – featuring Tom Morello
5. Down In The Hole *
6. Heaven’s Wall ** -featuring Tom Morello
7. Frankie Fell In Love
8. This Is Your Sword
9. Hunter Of Invisible Game * -featuring Tom Morello
10. The Ghost of Tom Joad – duet with Tom Morello
11.The Wall
12. Dream Baby Dream (Martin Rev and Alan Vega) – featuring Tom Morello

Producer: Ron Aniello és Bruce Springsteen
*Producer: Brendan O’Brien
**Producer: Brendan O’Brien, co-producer: Ron Aniello és Bruce Springsteen

Dream Baby Dream koncertvideó:

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból