Ed Sheeran: Sing

ed sheeran

A 23 éves, Ivor Novello és kétszeres Brit Award nyertes Ed Sheeran bemutatkozó, „+” című albumával teljesen levette a világot a lábáról. Az Európában és USA-ban egyaránt osztatlan sikert arató debütáló korongból többmilliót adtak el világszerte. A lágy és egyben rekedtes hangú énekes saját szerzeményeivel indult neki a sikerhez vezető rögös útnak, és olyan felvételekkel, mint a The A Team, a Lego House és a Give Me Love, úgy tűnik, hosszú időre beírta magát a zenetörténelembe.

A napokban röppent fel a hír, hogy a várva várt második album „x” (ejtsd: multiply) címmel 2014. június 23-án lát majd napvilágot, és a lemez első dalát Sing címmel tegnap este már be is mutatták, természetesen Zane Lowe „Hottest Record In The World” cimkéjével.

A Sing-et Ed Pharrell Williams-szel közösen írta, így nem meglepő, hogy mindkét dalszerző legmenőbb stílusjegyeit tartalmazza. Megvan benne minden, amit eddig is szerettünk Sheeren-ben – akusztikus gitár, letisztult hangzás, ötletes loop-ok, egyedi, rapszerű verzék, rekedtes hang, fülbemászó refrén – , viszont egy jókora modern sound és húzás is bekerült a dalba, ami miatt igazán aktuális és mai tud lenni.

A Billboard magazin tegnap megjelent számának vörös hajú címlapfiúja egyébként Taylor Swift cimborája, Pharrell szerzőtársa, vajszívű filantróp és egy semmiképpen sem hagyományos szívtipró, akit nem lehet nem szeretni. És aki egy akusztikus gitárral és egy loop pedállal arénákat tölt meg – ez az igazi 21. századi one-man show!

 

Íme a Sing:

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból