Alicia Keys feat. Kendrick Lamar – “It’s On Again”

alica

A Sony Pictures Entertainment 2014. március 12-én bejelentette, hogy a várva várt mozifilm A Csodálatos Pókember 2. tartalmazza majd az “It’s On Again” című Alicia Keys és Kendrick Lamar köreműködésében készült számot, melyet kifejezetten ehhez a filmhez írt Pharrell Williams, Alicia Keys, Hans Zimmer és Kendrick Lamar, a producer pedig maga Pharrell Williams volt.  A dal A Csodálatos Pókember 2 eredeti filmzenéjén is meg fog jelenni, a többi filmet kísérő zenével együtt, mely április 14-én hétfőn jelenik meg nemzetközileg a Columbia Records / Sony Music és a Madison Gate Records gondozásában.  A Csodálatos Pókember 2.  április 16-án kerül a nemzetközi mozikba, míg Magyarországon május 1-től látható.

Marc Webb, a film rendezője ennyit fűzött a bejelentéshez: „A film lezárásához leginkább illő dalt kerestük – olyan dalt, mely vidám és izgalmas, de tartalmaz némi baljós érzést is.  Alicia dala, az ‘It’s On Again,’ egy tökéletes végszó.  A teljes partitúrát illetően: lenyűgözött, amit Hans Zimmer és a The Magnificent Six el tudott érni ezzel a filmzenével.  Minden rendező egyedi hangot akar a mozifilmjének, de ez már az egyedin is túl van.  Teljesen különbözik a korábbi filmzenéktől”.

Keys hozzátette: “Nagyon izgatott vagyok, hogy részt vehetek egy ilyen erős együttműködésben Kendrick Lamarral, Pharrell Williams-szel és Hans Zimmerrel. Ez a Pókember-örökség következő fejezete, és úgy érezzük, hogy az ‘It’s On Again’ megragadja ezt az élményt, a történetben — és a legfontosabb — a film jelentésében megvan az a potenciál, hogy rendkívüliek lehessünk. Mindannyiunkban lakozik egy kis szuperhős.”

Zimmer elmondta, hogy “amikor összejöttünk a csapattal, hogy megalkossuk ezt a filmzenét, az ellenkezőjét tettük annak, amit a legtöbb zeneszerző csinálni szokott – dalokat írtunk, és a dalokból lettek később a témák, motívumok.  Magunkévá tettük a rock and roll szellemiségét ebben a mozifilmben, és ez kifizetődött.”

Williams szerint, “Hans egy ikonikus témát kreált és nagyon izgalmas volt vele ismét együtt dolgozni ezen a dalon.  Amikor készítettem a dalt, tudtam, hogy Aliciának és Kendricknek benne kell lennie.  Ők egy egészen új szintre emelik a dalt.”

A film zenéjét az Oscar®- és Grammy-díjas zeneszerző Hans Zimmer és a The Magnificent Six alkotta meg, Pharrell Williams, Johnny Marr (The Smiths, Modest Mouse), Michael Einziger (Incubus), Junkie XL, Andrew Kawczynski és Steve Mazzaro közreműködésével. A filmzenében egy új, kizárólag a film miatt készült dal is fellelhető Pharrell Williams, a The Neighbourhood, LIZ és Alvin Risk előadásában. Sőt, Phosphorescent “Song for Zula” című dala is a betétdalok között szerepel.

Tallóz a legérdekesebb műsorblokkunkból